Tehnologija u potpunosti mijenja i diktira trendove na tržištu te samim iznajmljivačima omogućuje samostalno upravljanje prodajom na profesionalnom nivou. Prepoznatljivost brenda, tržišna eksponiranost, te prodajna strategija su tri jako bitna čimbenika koja određuju uspješnost u iznajmljivanju smještaja. Iz godine u godinu sve je više i više ranih rezervacija jer ljudi već sad planiraju gdje će ljetovati u sljedećoj godini. Upravo zbog toga je važno imati pripremljene cijene na vrijeme.

Neki iznajmljivači to rade početkom godine, pa tek onda puste prodaju, a do tad nisu prisutni nigdje, što je velika pogreška. Važno je biti prisutan zbog marketinške eksponiranosti i vidljivosti, a to se može jedino pripremom prodajne strategije na vrijeme.

Tehnologiju dijelimo na rezervacijsku i operativnu. Rezervacijska tehnologija su funkcionalnosti koje omogućuju upravljanje prodajom i generiranje rezervacija na svim spojenim kanalima prodaje kroz channel manager ili mogućnost generiranja instant direktnih rezervacija sa službene web stranice objekta putem booking enginea.

Operativna tehnologija obuhvaća sve one funkcionalnosti koje korisnicima olakšavaju operativne aktivnosti kao što su prijava gosta na eVisitor, izdavanje računa ili ažuriranje podataka o rezervacijama.

Zajednički rad s privatnim iznajmljivačima nam daje uvid u stanje tržišta i trendova, te u potrebe samih iznajmljivača prema kojima radimo konstantna unaprjeđenja i razvoj sustava. U sljedećoj sezoni naši iznajmljivači imaju mogućnost biti eksponirani na čak 7 globalnih online agencija za prodaju smještaja: Booking.com, Expedia.com, Airbnb, Hostelworld, HomeAway, TripAdvisor i Hotelbeds. Ovakva tržišna pokrivenost uz održavanje pariteta cijena s automatskim zatvaranjem prodaje na svim kanalima pri svakoj novonastaloj rezervaciji je bez adekvatne tehnologije moguća samo u teoriji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

“U ovakvom poslu uvijek je najvažnije razumijeti tko sjedi na drugoj strani”

prije 2 dana Pročitajte nešto više o našoj kolegici Ani Raguž koja je karijeru u Direct Bookeru započela u Odjelu Informacija, nastavila u Odjelu za istraživanje i razvoj, a...

Golden Leaf Properties: “99% poslovanja vršimo i vršit ćemo preko BT-a”

prije 2 tjedna Booker Tools, Property Management Software (PMS) i channel manager hrvatski je proizvod namijenjen profesionalcima: agencijama, ho(s)telima, kampovima i privatnim iznajmljivačima. Softver je razvijen od strane Direct...

Upoznajte Mira, Global Partnerships Direktora @Direct Booker

prije 3 tjedna Trenutni Global Partnerships direktor u Direct Booker-u, Miro Pavlović, reći će nam nešto o svom profesionalnom životu, a možda i više! Oni koji ga najbolje poznaju,...